Skydda din hud i kylan

Skydda din hud i kylan

Skydda din hud i kylan

Känns huden en storlek för liten ? Detta är ett typisk tecken på vintertorr hud. Använd en mild specialkräm som skyddar och ger näring till huden.

På vintern känner många att huden är spänd och känsligare än under andra månader på året. Vind, kyla, omväxlande temperaturer och lägre luftfuktighet torkar ut din hud.

Eftersom torr hud förvärras av yttre faktorer, är det mycket du kan göra för att hjälpa din hud att upprätthålla sin naturliga balans.

På vintern är det särskilt viktigt att ta hand om din hud! Här är bra tips som kan hjälpa den att förbli mjuk.

Därför blir huden känslig

Torr hud uppstår när hudens skyddsbarriär saknar fettämnen. De flesta känner att huden blir torrare i perioder. Om vi inte passar oss kan huden bli känslig.

Känslig hud uppstår när hudens skyddsbarriär försvagas, så att huden blir extra mottaglig för något som irriterar den. Känslig hud kan förekomma under hela livet, var som helst på kroppen.

Använd milda produkter

hth Skin ProtectionPå vintern kan det vara frestande att duscha länge i varmt vatten. Detta är inte bra för vinterhuden! När du ska duscha eller bada är det viktigt att använda dokumenterad milda produkter.

Undvik parfymerad tvål och bodyscrub. Huden kan vara mer känslig än du tror. Badda huden torr istället för att skrubba den med en handduk.

Efter bad eller dusch är det särskilt viktigt att smörja in kroppen omedelbart. Använda en näringsrik kräm för att hålla kvar fukt i det översta hudlagret.

Vårda händerna

Lösningsmedel och rengöringsmedel kan irritera huden. Använd handskar när du hanterar dem. Undvik också antibakteriella geléer som innehåller alkohol.

Innan du går ut i kylan är det klokt att smörja händerna lite i förväg så att krämen hinner absorberas. Skydda alltid huden med halsduk, handskar och kläder när du är ute på vintern.

Tänk näring och fukt

Extra torr och känslig hud behöver en kräm som är speciellt utformad för att skydda och vårda huden. Speciellt under perioder när huden utsätts för ytterligare påfrestningar. Utvalda oljor med vitamin E upprätthåller en frisk hud.

Krämer med hudens egna naturliga fuktgivande ingredienser, som karbamid och mjölksyra ger en naturlig balans. Beta Glukan främjar cellförnyelsen och förbättrar hudens elasticitet. Hudens skyddsbarriär normaliseras och fukt i hudlagren bevaras.

hth skin repair (bilden) är en specialkräm som skyddar och ger näring åt huden. Den passar alla – oavsett ålder. Krämen är kliniskt och dermatologiskt testad, återfuktar huden och normaliserar hudens skyddsbarriär.