Få strålande vinterhud

Få strålande vinterhud

Om vintern ser vi ofta stor skillnad på vår hud.

Kall luft och vind, kombinerat med torrt inomhusklimat på grund av element och uppvärmning, gör att många upplever huden som grå och torr.

En hud som är i obalans kan få torra fläckar och områden som kliar och är röda. Benämningen vinterhudklåda heter klimatisk dermatit på fackspråk. Om du i tillägg har hudåkomman rosacea, upplever du troligtvis att huden också kan flagna när den utsätts för både kyla och torr luft.

På vintern är det extra viktigt att anpassa hudvården till att hjälpa den sårbara huden genom vinterhalvåret!

Förebygg med riktig hudvård

Börja med milda rengöringsprodukter för torr eller känslig hud. Rengör morgon och kväll. Experterna rekommenderar en mild, krämbaserad rengöring, med alkoholfritt rengöringsvatten som inte torkar ut huden.

Denna årstid skall du först och främst tänka på fukt och skydd! Det är smart att använda en kräm som har lite extra skydd i form av hudens egna fuktighetsgivande ingredienser som ger en naturlig balans.

Utvalda oljor som innehåller Vitamin E upprätthåller en frisk hud.

Beta Glucan främjar cellförnyelsen och förbättrar hudens elasticitet. Hudens skyddsbarriär normaliseras och fukt i hudlagren bevaras.

Duscha inte ofta och länge

I den kalla årstiden är det lätt att ty sig till långa och varma duschar. Men vinterduschar bör vara kortare och lite kaldare, för att varmt vatten stjäl fukt från kroppen.

Använd duschgel som ger rikligt med fuktighet. Var uppmärksam på att t.ex. armar och ben inte behöver lika mycket tvål. Undvik parfymerade tvålar som verkar uttorkande på huden.

Efter duschen är det viktigt att smörja in sig med en rik och mild kräm som snabbt absorberas av huden, så att du kan klä på dig snabbt utan att krämen kletar och fastnar på kläderna. Smörj dig gärna två gånger om dagen, speciellt på torra partier – t.ex. på benen och armarna.

Tänk på händerna

Huden på händerna är nästan lika tunn som ansiktshuden, och belastas lika mycket av den enorma övergången från utomhuskyla till uppvärmd inomhusmiljö. Det är lätt att glömma att händerna är lika utsatt för kylan som ansiktet när du är utomhus.

Det är enkelt att hindra att händerna spricker upp gång på gång. Använd en näringsrik kräm på händerna och applicera den i god tid före du går ut, så att den hinner absorberas helt.

hth skin repair är en specialkräm som skyddar och vårdar huden, oavsett ålder. Krämen är dokumenterat mild, tillför huden fukt och normaliserar hudens skyddsbarriär. Den innehåller utvalda oljor och hudens egna fuktighetsgivande ingredienser.

Tips: Välj en kräm som är lätt att ha med sig i väskan