Ge din hud första hjälpen!

Ge din hud första hjälpen!

hth_forstehjelp

Ge din hud första hjälpen!

Många upplever att huden är stram och känslig, speciellt när kyla, vind och lägre luftfuktighet torkar ut huden ytterligare. 

Temperaturskillnaden mellan inne och utetemperatur är belastande för huden. Nu är det extra viktigt att använda en bra hudkräm som skyddar huden, hindrar uttorkning.

Skydda din hud

Huden består av tre lager. Överhuden – epidermis – är väldigt tunn och består i stort sett av ett skyddande lag hudceller. Dermis och hypodermis producerar olja, kollagen och elastin som ger huden stöd, elasticitet och glans.

Torr hud är genetiskt betingat och uppstår när du saknar fettämnen i hudens skyddsbarriär. Extra torr hud är väldigt obehagligt och kan flagna och klia. Har du torr hud behöver du en mild och näringsrik hudkräm.

Känslig hud?

Torr hud är förstadiet till känslig hud. Känslig hud uppstår när hudens skyddsbarriär försvagas, så att huden blir extra mottaglig för ämnen som irriterar den.

Känslig hud kan uppstå under hela livet, var om helst på kroppen.

Fukta huden

Extra torr och känslig hud kräver en kräm som är speciellt utvecklad för att skydda och vårda huden. Särskiltt i perioden när huden blir utsatt för extra påfrestningar.

Utvalda oljor som innehåller Vitamin E upprätthåller en frisk hud. Krämer med hudens egna fuktighetsbevarande ingredienser, som karbamid och mjölksyra, säkerställer en naturlig balans. Beta Glucan främjar cellförnyelse och förbättrar hudens elasticitet. Hudens barriärfunktion normaliseras och fukt i hudlagren bevaras.

Dokumenterad effekt

Välj en hudkräm som är kliniskt och dermatologiskt testad. En hudkräm som håller vad den lovar.

Hudkrämen bör vara lätt att applicera och snabbabsorberande, så att huden alltid blir mjuk och genomfuktad.

hth skin repair (bilden) är en specialkräm som skyddar och vårdar huden, oavsett ålder. Krämen är dokumenterat mild, tillför huden fukt och normaliserar hudens skyddsbarriär.

Ta väl hand om din hud med hth skin repair!